מדרסים לחולי סכרת
מחלת הסכרת גורמת לסיבוכים בגפיים ואחד הסיכונים הגדולים אצל הסובלים ממחלה זו הוא הכיב הסוכרתי המתפתח בכפות הרגליים, כיב שעלול להביא לנמק. במשך שנים ארוכות נהגו הרופאים לכרות את כף הרגל מתוך חשש שהנמק יתפשט לכל הגוף.
נתוני הסטטיסטיקה מלמדים כי בישראל מתבצעות כאלף כריתות רגל בשנה, רובן על רק מחלת הסוכרת.אך הבשורה הטובה היא כי בטיפול נכון המשלב הפחתה של רמת הסוכר בדם וטיפול נכון בכף הרגל אפשר למנוע כשבעים אחוז מהקטיעות.
מדרסים לחולי סכרת – איך מטפלים ברגל סוכרתית?
- חשוב לנעול נעליים מתאימות .על הנעליים להיות רחבות במידה המתאימה וגדולות במידת אורך אחת כך שיהיה רווח של כחצי סנטימטר עד סנטימטר מקצה הבוהן ועד לקצה הקדמי של הנעל. חשוב לנעול נעליים עם סוליה קשה, במיוחד באזור הקשת המרכזית של כף הרגל ובצדי הקרסול.
- אין ללכת יחפים ולא לנעול נעלי אצבע.
- יש לנעול תמיד נעליים עם גרביים
- חשוב לבדוק כל יום את כפות את כפות הרגליים, לבד או בעזרת אדם אחר.
- יש לטפל בעור הרגליים ולהקפיד לגזור ציפורניים בקו ישר בעזרת פדיקוריסט מומחה לרגל סוכרתית.
- צריך לקנות נעליים עם רפידה נשלפת כדי שיהיה אפשר להחליף אותה במדרס אנטומי .
מדרס אנטומי – שלושה דברים שחשוב לדעת
חשוב להקפיד לרכוש מדרס אנטומי רק אצל המומחים בתחום. המדרס האנטומי חייב להיות מותאם באופן אישי לרגל הסוכרתית. בעת בניית המדרס יש להתחשב במקומות בכף הרגל שבהן התפתחו כיבים או יבלות, העלולות להתפתח לכיבים, ובנקודות הלחץ בכף הרגל בהתאם לעמידה וליציבה של מטופל.
עיצוב נכון של קשתות כף הרגל במדרס יסייע לשיפור זרימת הדם בכף הרגל, ימנע התפתחות של פצעי לחץ ויסייע בתהליך ההחלמה של פצעים קיימים.
המדרסים עשויים מחומרים גמישים ואיכותיים. רכות החומר שממנו עשוי המדרס משפרת את זרימת הדם ומונעת התפתחות כיבים. הודות לחומר האיכותי והרך, תחושת הכאב עשויה להיחלש או להיעלם לגמרי.
מדרסי “שוננפלד אורטופדיה” מיוצרים בטכנולוגיה מתקדמת, טכנולוגיית 3D, בהתאם למידות האישיות של כל מטופל. המידות נלקחות מהמטופלים בתנוחה ניטראלית ללא השפעה של משקל הגוף על כף הרגל כדי להימנע משגיאות לחץ הנוצרות בעת העמידה.
כדי לדייק במידות נעזרים אנשי הצוות במכון בציוד טכנולוגי חדיש ומתקדם ומבצעים את המדידה באמצעות סריקה בסורק לייזר.
כל המדרסים ב”שוננפלד אורטופדיה” איכותיים ועמידים בפני שחיקה לאורך שנים.